Forskningsmuseet i Valencia

 

I kunst- og forskningsparken øst i Valencia ligger Príncipe Felipe forskningsmuseum. Med filosofien «det er forbudt å ikke røre» kan du forestille deg hva slags museum dette er. Príncipe Felipe vitenskapsmuseum har blitt et referansepunkt for interaktiv vitenskap. Hovedmålet er å stimulere nysgjerrighet og kritisk tenkning og samtidig overraske og underholde publikum ved innholdet i vitenskap, teknologi og miljø. Den spektakulære bygningen designet av Santiago Calatrava minner om et hvalskjelett og inneholder over 26.000 kvadratmeter med utstillinger på dagens vitenskapelige og tekniske forhold.

 

I første etasje kan publikum finne interaktive vitenskapsutstillinger, hvor de kan eksperimentere med morsomme moduler som «Exploratorium», «Møbeler verden, hånd i hånd med naturen» eller «Children Space». Første etasje som huser en kunstnerisk Representasjon av DNA i form av en skulptur på 15 meter høyde, Foucault Pendel, som på 34 meter er en av de lengste i verden, og klimaendringen og utstillingen som samler en rekke grafiske paneler, interaktive moduler, audiovisuelle presentasjoner og andre gjenstander som viser besøkende ulike aspekter av konseptet, årsakene til det, historiske data, konsekvenser, etc.

Andre etasje er viet til utstillingen «The Legacy of Science». En kronologisk sekvens basert på audiovisuelt materiale avslører livet og utviklingen av forskningen fra tre fremragende nobelprisvinnere: Santiago Ramón y Cajal, Severo Ochoa og Jean Dausset.

I tredje etasje av museet kan publikum utforske den imponerende «Chromosome Forest», med over 2600 kvadratmeter viet til den største milepælen i moderne vitenskap: sekvensering av menneskelig DNA. Det er en storskala reproduksjon av de 23 parene av kromosomene av den menneskelige arten. Andre interaktive utstillinger i denne etasjen inkluderer også «Zero Gravity», opprettet i fellesskap med European Space Agency, «Space Academy», en interaktiv modul som reproduserer ved hjelp av simulering av bevegelse tre stadier i forberedelsen av space lanseringen til Den internasjonale romstasjonen, og Science and Sport med Valencia CF.

Verd å vite: Gjennomsnittlig besøkstid er 3 timer.
Museet har åpent 365 dager i året. Åpningstiden varierer etter sesong.
Lavsesong (fra 2. jan til 30. juni og fra 17. sept til 30. des): 10:00 – 19.00.
Høysesong (fra 1. juli til 16. sept: 10:00 – 21.00.

Comments

comments

Translate »