L’Oceanogràfic

Oceanografic ligger i kunst- og vitenskapsbyen øst i Valencia. Parkens areal er på 110.000 kvadratmeter og rommer 42 millioner liter vann, og er med det Europas største akvarium. Parken inneholder representanter for verdens største marine økosystemer. Hver bygning består av følgende akvatiske miljøer: Middelhavet, våtmarkene, det tempererte og tropiske havet, havet ellers, Antarktis, Arktis, øyer og Rødehavet, samt delfinarium. I Middelhavet finner man akvarium fylt med blant annet sjøgressarten Posidonia Oceanica, arter som lever utpå havet og langs stranden samt rev og koraller.Våtmarkene består av tropiske og subtropiske miljøer av mangrovesumpene og middelhavets sumper. Det tempererte og tropiske hav inneholder en utstillingen av blant annet havskilpadder, tareskoger, sel, passasjen mellom atlanterhavet og det ovale rom som presenterer de tropiske sonene, deler av Stillehavet og Karibien. Havets akvarium presenterer en reise over Atlanterhavet fra vestkysten ved Bermuda til østkysten ved Kanariøyene. Antarktis byr på en koloni av humboldtpingvin, mens Arktis byr på hvalross og hvithval. Øyer inneholder kolonier av patagonske sjøløver og Rødehavet er det store rommet med taket formet som et kamskjell. Dette inneholder et auditorium som har et spektakulært akvarium som representerer Rødehavet. Auditoriet har plass til 440 mennesker og utstillingen inneholder en demonstrasjon der dykkere mater dyrene i akvariet.

Undervannsrestauranten og inngangsbygningen som tar imot besøkende, skiller seg ut på grunn av deres spektakulære tak designet av Félix Candela. Under besøket og gjennom hele turen kan besøkende komme nær oppførselen og livsstilene til over 45 000 eksempler på 500 forskjellige arter.

Verd å vite: Gjennomsnittlig besøkstid er 4 timer.
Åpningstiden varierer ut i fra sesong.  Høysesong fra 13. juli til 31. aug: 10.00 – 24.00
Lavsesongen varierer mellom 10.00 – 18.00 og 10.00 – 20.00 på søndager og ukedager og holder åpent fra 10.00 – 20.00 på lørdager.

 

Comments

comments

Translate »