Pearl Harbor

Amerikanske flagg ved inngangen til USS MissouriUSS MissouriLivbåt på USS MissouriUSS MissouriKamikazefly med USS Bowfin i bakgrunnen Passasje ut mot krigsminnet USS Utah, som ligger inne på selve marinebasen og som ikke er åpent for publikum.Skroget etter USS UtahUtenrfor Pacific Aviation Museum

Pearl Harbor Historic Sites består av USS Arizona Memorial, Battleship Missouri Memorial, USS bowfin Submarine Museum & Park og Pacific Aviation Museum.

USS Arizona Memorial er bygget over restene av det sunkne slagskipet USS Arizona, det endelige hvilestedet for mange av de 1177 mannskapene som ble drept den 7. desember 1941 da skipet ble bombet av de japanske marinestyrker. Dette tap av liv representerer over halvparten av amerikanerne drept under den verste marine katastrofen i amerikansk historie.

Battleship Missouri, også kjent som «Mighty Mo» eller «Big Mo», er et US Navy-slagskip kalt til ære for Missouri. USS Missouri var det siste slagskipet på vegne av USA og var stedet for den japanske overgivelsen den 2. september 1945, som markerte slutten av andre verdenskrig. Battleship Missouri Memorial tilbyr to daglige turer, så vel som mye mer å utforske i ditt eget tempo!

USS Bowfin (SS-287) er en angrepsubåt som kjempet i Stillehavet i løpet av andre verdenskrig og bidro til å gjøre uttrykket «Silent Service» kjent. Bowfin ble lansert 7. desember 1942, nøyaktig ett år etter angrepet på Pearl Harbor. Hun ble kåret til Pearl Harbor Avenger, så det er passende at hun ligger permanent på Pearl Harbor, Hawaii.

Stillehavsflyvningsmuseet Pearl Harbor er vert for en rekke luftfartsutstillinger, mest direkte knyttet til Pearl Harbor-angrepet den 7. desember 1941, og til andre verdenskrig. Museet, som ligger på Ford Island, inntar to hangarer og Ford Island Control Tower som fortsatt bærer arrene i vår nasjoners luftfartsslag.

Comments

comments

Translate »