1 Key West erklærte verdens korteste krig. Uten forvarsel satte amerikansk grensekontroll opp en veisperring på Route 1, eneste vei inn og ut av Florida Keys, til tross for at de tilhørte USA. Veisperringen og passkontrollen skapte store køer som igjen skapte store problemer for turistnæringen til Key West. Daværende borgermester Dennis Wardlow fant seg ikke i dette, og siden USA behandlet Florida Keys som et annen nasjon, ønsket de derfor å løsrive seg fra USA og bli selvstendig som The Conch Republic. 23. April 1982 erklærte de dermed krig mot USA. Krigen varte i under et minutt og kun én person ble angrepet – av et brød! Budskapet kom godt nok frem og sperringen ble fjernet.

 

2 Begrepet “Key” kommer fra det spanske ordet “Cayo” som betyr liten øy. Florida Keys har totalt over 800 øyer.

 

3 Florida Keys er øyer bestående av rev, og har derfor ingen orginale strender. Sanden er importert fra Bahamas.

 

4 Key West er nærmere Cuba enn Miami. Som attraksjonen for det sørligste punktet i USA sier, er det 90 miles til Cuba, mens det er en kjøretur på 150 miles til Miami.

 

5 Snekkere er godt kjent med utrykket two by four, noe som forklarer størrelsen på øye godt. Øya er nemlig fire miles (6,4km) lang og to miles (3,2km) på det bredeste. En liten øy hvor gamlebyen står for halvparten av øyas størrelse.

 

6 Duval Street er Key Wests hovedgate og strekker seg fra mexicogulfen i nord til atlanterhavet i sør. Gaten er en mile (1,5km) lang og er kjent for sine mange restauranter, butikker og verdenskjente pubber.

 

7 KYKK-E-LI-KYYY! Key West har en egen bestand av høns som går fritt rundt på øya i fred og ro. Slik har det vært i flere tiår. Meningene er mange, noen synes de er sjarmerende, mens andre synes de er irriterende der de løper rundt i gatene og galer. Det er ulovlig å drepe høns på Key West, og du risikerer å få bot om du jager dem.

 

8 Hver kveld feires solnedgangen på Mallory Sqare. Key West er kjent for de vakre solnedgangene og hver kveld feires solnedgangene på Mallory Square med musikanter, matboder og gateopptreden. Det er også vanlig å feire naturens vakreste øyeblikk med en seiltur.

9 The Florida Keys er kjent for sine Key Limes. En type lime som er mer aromatisk enn vanlig lime. Det mange ikke vet er at det ikke lenger er mulig å få tak i Key Lime fra Florida Keys, og at de importeres fra blant annet Mexico og India. Dette var et resultat av orkanen i 1920.

 

10 Key West har Floridas varmeste vinter og kjøligste sommer.

 

 

 

Comments

comments

Translate »