Cuba er et sted som befinner seg på manges bucketlist, og det med god grunn!

Havana, Cubas hovedstad, har over to millioner innbyggere som bor i en by hvor tiden tilsynelatende har stått stille i over et halvt århundre. Dette er noe helt annet enn en vanlig by i 2018. Byen bugner av gamle og fargerike biler fra 50-tallet, gatemusikanter, sigarer og lokale butikker og kaféer. En del av sjarmen med Cuba er helt klart at det ikke finnes kjedebutikker og velkjente junkfoodrestauranter som man finner over alt ellers i verden.

Byens unike historie, karibiske kultur, økonomi og vær gjør at man kan oppleve mye spennende. Alt i fra vakre strender og gode drinker i varmen, salsatimer når varmen ikke er for intens, spaserturer i Gamle Havana, besøk på sigarfabrikker, teaterforestillinger, konserter eller festivaler eller et av byens mange museum. Og sist men ikke minst er det et must å ta en sightseeing taxitur i en gammel, klassisk bil fra 50-tallet! Stort sett har de en rute på omtrent en time hvor de kjører rundt og viser de mest kjente stedene byen har å by på, men du kan også velge lengre turer og få sett enda mer! De stopper på Plaza de la Revolución hvor man gjerne får ta bilde i bilen med en sigar på snei. Dersom du tar deg en gåtur i gamlebyen kan du ta deg rundt til fots og nyte den cubanske stemningen mens du kommer over forskjellige steder og bygninger, blant annet El Capitolio.Klimaet på Cuba er tropisk og styrt av både Atlanterhavet og det karibiske hav. Det er derfor en risiko for tropiske sykloner i området, men de alvorlige oppstår heldigvis sjeldent. Det finnes to årstider, regntid fra mai til oktober og en tørr perioden fra november til april. Gjennomsnittstemperaturen er 23 °C i januar og 27 °C i juli.

Tips til deg som skal besøk Cuba

  • Cash is king! På Cuba finnes det to valutaer, Cuban Peso (CUP) og Cuban Convertible Peso (CUC). CUC er den såkalte turistvalutaen og er verd langt mer enn Cubanernes egen CUP. Med andre ord er ting mye dyrere for turister enn for innbyggerne i Cuba. CUC er kun å få ta i på Cuba og veksles om når du kommer dit. Ta gjerne med euro fremfor amerikanske dollar, da disse er rimeligere å veksle om til CUC. Vær oppmerksom på at det stort sett ikke er mulig å bruke bankkort.
  • Ha visum og reiseforsikring i boks. Dette kreves for å komme inn i landet! Visum fås hos den cubanske ambassaden i Oslo eller via f.eks cruiseselskap dersom man reiser dit med cruise. Husk også at passet må være gyldig 6 måneder etter hjemreise.
  • Lær gjerne litt grunnleggende Spansk. Cubanerne snakker stort sett kun spansk, med unntak av et fåtall som har lært seg litt engelsk.
  • Enkle ting som tannkrem, tamponger, kontaktlinsevæske og andre baderomsartikler kan være vanskelig å skaffe, sjekk derfor at du har alt du trenger før du drar.
  • Ha alltid med toalettpapir i veska da dette ofte mangler på toalettene.
  • Last ned offline map. Bruk av mobil i Cuba er svindyrt og det er ikke en gang sikkert at du har muligheten til å roame i det hele tatt.
  • Når det kommer til elektrisitet bruker Cuba stikkontakter med 110 volt, som i USA, men til tider kan det være forskjellige typer. Det kan derfor være lurt å ta med et adaptersett med flere valgmuligheter.

Comments

comments

Translate »